Tagtik

Chaos over bezoek woonzorgcentra

De Nationale Veiligheidsraad besliste woensdag om voortaan in alle woonzorgcentra het bezoek toe te laten van één bezoeker per bewoner. Een onbegrijpelijke beslissing voor de hele sector die niet geraadpleegd werd bij deze beslissing. Ook Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) was niet op de hoogte, ook al hadden de ministers van zijn partij in de federale regering de maatregel mee goedgekeurd.

In de sector hadden alle actoren begrip voor de nood van de bejaarden in de rusthuizen aan contact met familieleden, maar zij vrezen dat dit alleen maar kan als de corona-epidemie onder controle is: door bezoek toe te laten vrezen ze nog meer besmettingen bij bewoners en personeelsleden.

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) meldt bij Het Laatste Nieuws dat tijdens de bijeenkomst van de Nationale Veiligheidsraad niet over de maatregel werd gediscussieerd: "Omdat het een advies van de experts was. Als een werkgroep die de Veiligheidsraad voorbereidt dit vraagt, dan ga je er toch van uit dat overlegd is met de sector? En als dat op een veilige manier zou kunnen, waarom zouden wij dit dan tegenhouden?"

(Fausto by Tagtik/Source: HLN/Photo by Elien Dumon on Unsplash)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren