Tagtik

Bijna 10 miljoen euro van Volksgezondheid naar consultants tijdens coronacrisis

Volgens cijfers die de N-VA opvroeg bij minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) is tijdens de coronacrisis bijna 10 miljoen euro van de FOD Volksgezondheid naar verschillende consultants gegaan. Dat meldt De Standaard maandag.

Sinds maart 2020 ging precies 9,6 miljoen euro naar consultancybedrijven om de overheid bij te staan in de aanpak van de coronacrisis. 8,4 miljoen euro daarvan ging naar Deloitte, de rest naar zo'n vijftien andere consultancybedrijven.

"Deloitte werd uiteindelijk niet alleen ingeschakeld voor ­internationale aankopen, maar hielp ook bij het uitstippelen van de teststrategie en zelfs bij het ­contacteren van de klinische laboratoria", aldus De Standaard.

De N-VA uit kritiek in de krant: "We herhalen nog eens de oproep om de FOD Volksgezondheid en het Federaal Geneesmiddelenagentschap door te lichten, die in crisistijd onvoldoende slagkracht ­hebben getoond om de crisis te ­beheren en beheersen. We moeten evalueren of de uitgave van die 10 miljoen euro effectief noodzakelijk was", aldus N-VA-Kamerlid Kathleen Depoorter in De Standaard.

(Fausto by Tagtik/Source: De Standaard, Belga/Picture: Unsplash)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren