Tagtik

Belgen komen gratis stroom 'stelen' op supermarktparkings

Lidl en enkele andere supermarktketens bieden op hun parkings in België gratis laadpalen aan voor elektrische voertuigen. Leuk voor de klanten, maar steeds meer mensen zakken enkel naar die parking af om stroom te halen en kopen niets in het warenhuis.

De gratis laadpalen op de parkings van supermarkt Lild in België hebben een laadsnelheid van 50kW, wat fors sneller is dan de traditionele laadpaal van 11 of 22 kW. De afgelopen maanden laden niet-klanten echter steeds meer hun wagen op aan die gratis laadpalen, vermoedelijk gedreven door de gestegen energieprijzen.

Om die 'stroomdieven' te ontmoedigen verlaagt Lidl de oplaadsnelheid nu naar slechts 25kW. “Door de laadpalen iets minder aantrekkelijk te maken, hopen we dat ze vaker beschikbaar zijn voor mensen die effectief bij ons winkelen”, zegt Lidl-woordvoerster Isabelle Colbrandt daar donderdag over in Het Nieuwsblad. Op langere termijn wil de supermarktketen nadenken over systemen waarbij het gratis laden wordt voorbehouden voor mensen die effectief bij Lidl winkelden.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren