Tagtik

84-jarige Belg na een week nog niet teruggevonden in Spanje

Oostendenaar Hugo raakte een week geleden vermist in het Spaanse dorpje Hondon de los Frailes nabij Alicante. Sindsdien ontbreekt elk spoor van de Belg, die samen in Spanje woont met zijn zoon en kleinzoon.

Vorige week maandagavond vertrok Hugo met zijn scootmobiel naar de tabakswinkel in het dorp. Maar na twee uur was hij nog steeds niet teruggekeerd en sloeg zijn zoon alarm. Sindsdien vonden verschillende zoekacties plaats met vrijwilligers, politie-agenten, speurhonden, drones en zelfs helikopters. Maar de bejaarde Belg werd nog steeds niet teruggevonden. "Eerst dachten we nog dat mijn vader onwel geworden was, maar die piste hebben we ondertussen wel al afgesloten. Moest hij onwel geworden zijn, dan hadden ze hem al gevonden. Zelfs zijn scootmobiel is onvindbaar. De speurhonden pikken geen enkel signaal op", vertelt zijn zoon Danny op social media.

De familie is ten einde raad en heeft absoluut geen idee wat er met hun grootvader en vader gebeurt is. "Werd hij aangereden en werd hij daarna meegenomen om alle sporen uit te wissen? Werd hij gewoon ontvoerd? We blijven wachten op antwoorden. Geen nieuws krijgen, is verschrikkelijk. We hopen dat de mensen die hem eventueel hebben meegenomen tot inkeer komen en ons iets laten weten", stelt Danny.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren