Tagtik

6 maanden cel door 1 keer naar minister te bellen voor kapper?

De frustraties waren groot bij een 68-jarige man uit Riemst toen hij in 2021 niet naar de kapper kon aangezien die gesloten was als deel van de coronamaatregelen die werden opgelegd om het coronavirus te verslaan in België. De man belde daarop hoogstpersoonlijk naar het kabinet van federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.

De zestiger wilde de minister of zijn rechterhand spreken, maar de kabinetsmedewerker zei dat dit niet mogelijk was. Daarop knapte er iets bij de man, die zijn driewekelijkse kappersbeurt moest missen door de coronamaatregelen. “Ik zie eruit als Einstein en voel me daar niet goed bij”, zo liet hij zich ontvallen. Die opmerking zorgde echter voor gelach aan de andere kant van de lijn en hierdoor begon de zestiger zich nog harder op te winden. “Ze moeten eens met een bus gevuld met bommen tussen de mensen in de Wetstraat rijden”, zo zou de man toen gedreigd hebben.

Enkele uren nadat de man dit dreigement geuit had via telefoon, stond de politie plots aan zijn deur. Afgelopen woensdag moest hij zich komen verantwoorden in de strafrechtbank in Tongeren. Omdat hij in het verleden reeds een straf met opschorting had gekregen, vraagt de procureur nu een gevangenisstraf van zes maanden en een geldboete.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren