Tagtik

Zo onderscheid je de echte Poetin van zijn dubbelgangers

De recente reis van Vladimir Poetin naar China deed opnieuw twijfel zaaien over de Russische president. Maakt hij systematisch gebruik van dubbelgangers om staatsbezoeken in zijn plaats te doen? 

Ook al is het gebruik van lookalikes en stand-ins in het geval van de huidige Russische president nooit bewezen, toch is deze praktijk in de USSR al lang gemeengoed.
Elke keer dat de baas van het Kremlin zich verplaatst, komt deze theorie weer naar boven. Voor sommigen heeft Vladimir Poetin niet slechts één dubbelganger; hij heeft er meerdere die het veld in worden gestuurd in de plaats van de baas, wiens obsessie met veiligheid algemeen bekend is. Dit is de reden waarom de fysieke verschijning van Poetin (en zijn mogelijke aliassen) tijdens elk van zijn openbare reizen onder de loep wordt genomen. Software die ‘morfologische markeringen’ vergelijkt heeft geholpen om twijfel te zaaien, maar het is nooit mogelijk geweest om het bestaan ​​van verschillende Poetin-look-alikes te bewijzen.

Een opening tussen de ogen, een opvallende vlek op de wang, een inkeping op de wenkbrauw, zoveel details, soms verontrustend, die geen bewijs vormen, maar een bundel aanwijzingen die redelijke twijfel mogelijk maken. De ader op de slaap en de vorm van het oor zijn andere details waar u op moet letten. Sommigen geloven in een toch iets verder gezochte theorie: een dubbelganger draagt volgens hen een siliconenmasker... Ook hier zonder sluitend bewijs.

Zoals voormalig Frans parlementslid van Oekraïense afkomst Valeria Faure-Muntian in april aan TF1 uitlegde: “Het gebruik van lookalikes om leiders te vervangen tijdens reizen is een oude Sovjetpraktijk”. Het staat nu vast dat Stalin een officiële dubbelganger had in de persoon van Felix Dadaev, die werd gebruikt om de voormalige president van de USSR in het openbaar te vervangen vanwege "veiligheidskwesties".

Dus waarom zou Poetin dit niet doen?

(Skwadra and LpR by Tagtik/Picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist

Ook dit kan u interesseren