Tagtik

Wat komt Biden in Brussel doen?

Sinds zondagavond is Amerikaans president Joe Biden in België: na zijn bezoek aan het Verenigd Koninkrijk kwam Biden zondag aan op Zaventem.

Maandag neemt hij deel aan een top van de NAVO in Evere. Op dit top zal het onder meer gaan over het toekomstplan NATO 2030, cyberveiligheid, de terugtrekking uit Afghanistan en de relaties met Rusland en China.

Na het presidentschap van Donald Trump die een moeilijke relatie had met de bondgenoten binnen de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie wil Biden vooral de banden met de NAVO-bondgenoten opnieuw aanhalen en het Amerikaans engagement tegenover de NAVO-lidstaten benadrukken.

Dinsdagvoormiddag staan gesprekken met koning Filip, in het bijzijn van premier Alexander De Croo, minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken, op het programma. Daarna volgen nog gesprekken met EU-leiders Charles Michel en Ursula von der Leyen.

Dinsdagavond vertrekt Biden dan alweer uit België en reist hij naar het Zwitserse Genève waar hij woensdag de Russische president Poetin ontmoet als afsluiter van zijn Europese reis.

(Fausto by Tagtik/Source: De Standaard, VRT NWS/Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren