Tagtik

Waarom laat Macron zijn borsthaar zien?

Een opmerkelijke post op Instagram afgelopen weekend van Soazig de la Moissonière, de persoonlijke fotografe van Frans president Emmanuel Macron. Die bracht in volle verkiezingsstrijd voor de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen een bezoek aan Marseille.

De foto's gaven een blik achter de schermen en vooral de foto van een ontspannen Macron, met een opengeknoopt hemd waardoor zijn weelderige borsthaar te zien was, lokte veel reacties uit.

"Wil Macron met zijn borsthaar eerder zijn mannelijk imago versterken en vervellen van een androgyn iemand naar een echte man? Om zo meer krachtdadig over te komen? De toekomst zal de foto betekenis geven", aldus Vlaams cultuurwetenschapper Ico Maly, professor aan de universiteit van Tilburg, bij Het Nieuwsblad.

Velen denken dat Macron met de ontspannen foto de jongeren wil aanspreken. Of de foto iets zal halen, is onzeker volgens Maly: "De foto kan ook tegen hem keren en gezien worden als niet oprecht. Bovendien: wie zegt dat jongeren van borsthaar houden?"

In de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen neemt Macron het op tegen Marie Le Pen. Volgens de peilingen wordt het een nek-aan-nekrace.

(Fausto by Tagtik/Source: Instagram, Nieuwsblad/Picture: Gary Meulemans via Unsplash)

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ©Soazig de la Moissonnière (@soazigdelamoissonniere)

Ook dit kan u interesseren