Tagtik

"Waarom heb je experts als je niet luistert?"

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau vindt net zoals zijn partijgenoot en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke dat het compromis aan coronamaatregelen dat vrijdag uit de bus kwam op het Overlegcomité teleurstellend is. Ze hadden beide immers op strengere maatregelen gehoopt.

De minister van Volksgezondheid wou fors verder gaan in het nemen van maatregelen, zeker de scholen wilde hij liever nú al dicht en niet pas binnen twee weken, maar die maatregel haalde het niet.

"De premier zou zich beter zorgen maken over het slechte compromis, dan over het feit dat iemand zegt dat het slecht is", staat Rousseau zijn minister bij in De Zevende Dag op Eén. "Je moet ook nog een beetje oprecht in de politiek staan. Een compromis verdedigen, gewoon om het compromis te verdedigen, daar doen wij niet aan mee."

"Het mocht gerust duidelijk zijn voor de mensen dat hij verder wilde gaan", zo vertelt de Vooruit-voorzitter over de kritiek die Vandenbroucke op de perconferentie na het Overlegcomité uitte. "Het schouwspel van de afgelopen weken was bijzonder triestig. Het mag duidelijk zijn dat we niet in deze situatie zouden zitten, als we Frank (Vandenbroucke, red.) hadden laten doen. Als verantwoordelijk politicus kan je niet keer op keer dit compromis verdedigen."

"Waarom zijn er experten, als je er keer op keer niet naar luistert? Waarom is er een Overlegcomité als het niets beslist?", vraagt Rousseau zich af in De zevende dag. "Er is draagvlak voor krachtdadig beleid, zoals Frank voorstelt. Er is geen draagvlak voor deze shitshow."

(Skwadra by Tagtik/Source: De Zevende Dag/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren