Tagtik

Voorzitter Coens breekt lans voor Schauvliege als kandidaat Grondwettelijk Hof

CD&V-voorzitter Joachim Coens vindt dat ex-minister en tevens zijn partijgenote Joke Schauvliege aan alle criteria voldoet om deel uit te maken van het Grondwettelijk Hof.

Schauvliege moest in 2019 ontslag nemen als Vlaams minister na omstreden uitspraken over de klimaatmarsen en de Staatsveiligheid. Nu maakt ze kans om toe te treden tot het Grondwettelijk Hof als rechter. Haar kandidatuur stuit echter ook op wat tegenwind. CD&V-voorzitter Coens is er echter van overtuigd dat Schauvliege een goede keuze zou zijn. CD&V schuift zelfs twee kandidaten naar voren, naast Schauvliege doet ook partijgenoot Sabine de Bethune een gooi naar het Grondwettelijk Hof.

Partijvoorzitter Joachim Coens heeft het volste vertrouwen in de kwaliteiten van beide kandidaten. Dat zei hij maandag in De Ochtend op Radio 1. "Dit is een politieke benoeming waar een aantal criteria aan verbonden zijn", stelt hij. "Men moet parlementaire ervaring hebben, 5 jaar, men moet minstens 40 jaar zijn en een juridische achtergrond en ervaring hebben. Schauvliege en de Bethune zijn daarom volgens mij allebei volwaardige kandidaten."

(Skwadra by Tagtik/Source: De Ochtend/Picture: Facebook Joke Schauvliege)

Ook dit kan u interesseren