Tagtik

Voor Vooruit-voorzitter Rousseau is januari te laat

De federale regering moet zo snel mogelijk maatregelen nemen om de stijging van onze energiefactuur af te remmen. Dat vindt Conner Rousseau, voorzitter van Vooruit.

Aangezien de energiefacturen in België maar blijven stijgen, zoeken verschillende politieke partijen naar een oplossing voor de Belg die de rekening maandelijks gepresenteerd krijgt. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau wil dat er niet getreuzeld wordt. In regeringskringen valt te horen dat er ten vroegste pas na 1 januari 2022 een mogelijke verlaging van de taksen op de energiefacturen zou kunnen komen. Dat vindt Rousseau echter veel te laat: “Het is niet zo eenvoudig om dat met een vingerknip te veranderen, maar het mag niet tot januari duren”, zei hij zaterdagochtend op Radio 1. “De factuur moet zo snel mogelijk naar beneden worden gebracht.”

Volgens Rousseau wordt ook het sociaal tarief verlengd en uitgebreid, “maar de energiecrisis is breder dan enkel wie in aanmerking komt voor zo’n sociaal tarief”. “Veel werkende gezinnen zien ook af van de energiefactuur die maal twee of maal drie gaat. Als je accijnzen verlaagt, is dat voor iedereen die accijnzen betaalt.”

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren