Tagtik

Vlaams Belangers hekelen politiek getinte uitspraken Van Ranst

Viroloog Marc Van Ranst heeft op Twitter weer maar eens een politiek getinte boodschap verkondigd. Volgens Van Ranst is er door het Vlaams Belang en andere rechtse figuren "een hellend vlak" gecreëerd, waardoor bedreigingen aan het adres van virologen normaal zijn geworden. Voorzitter van Vlaams Belang Tom Van Grieken hekelt de politiek getinte boodschappen van de viroloog. Zij lachen op sociale media met de BV (Bekende Viroloog).

"Er is een actieve sfeerschepping vanuit rechtse hoek. Met als boodschap: virologen mag je beledigen, daar mag je alles mee doen.", zegt Van Ranst. Hij vindt dat Vlaams Belang afstand moet nemen van de voortvluchtige militair Jürgen Conings en de steun die hij openlijk krijgt. 

Vlaams Belangers zoals Tom Van Grieken, Chris Janssens en Dries Van Langenhove vinden dat Van Ranst moet stoppen met het doen van politiek getinte uitspraak. "Dat is zijn taak niet in de media.", klonk het al meerdere malen. Op Twitter zien de Vlaams Belangers de humor wel van in. Van Grieken denkt zelfs dat de uitspraken van Van Ranst zelfs in het voordeel werken van VB. (Skwadra by Tagtik/Source: Twitter)

Ook dit kan u interesseren