Tagtik

Vlaams Belang tegen N-VA: "Kies samen met ons voor een onafhankelijk Vlaanderen"

Tijdens zijn 11 juliviering in Brugge heeft Vlaams Belang N-VA zondag opgeroepen om bij de verkiezingen in 2024 samen te gaan voor een onafhankelijk Vlaanderen.

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken haalde eerst stevig uit naar N-VA. Van Grieken vindt het confederalisme dat N-VA voorstelt als oplossing immers een slecht idee. "Wie gelooft dat eigenlijk nog?", vraagt Van Grieken zich af. "Wie gelooft De Wever nog? Gelooft hij zichzelf nog? Wanneer hij in 2014 met 33 procent van de stemmen en geen PS in de regering, nog geen confederalisme kon afdwingen, waarom zou zijn strategie in 2024 dan wel lukken, met nog minder stemmen en mét een PS in de regering?"

Na zijn uithaal, doet hij een oproep aan Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) om samen te werken. "Verander het geweer van schouder. Nu de PS het confederalisme heeft afgeschoten, kies samen met het Vlaams Belang voor een eenzijdige soevereiniteitsverklaring in 2024, zodat we werk kunnen maken van een ordelijke boedelscheiding."

Van Grieken stelt dat Vlaams Belang resoluut voor een onafhankelijk Vlaanderen kiest. "Want enkel in een onafhankelijk Vlaanderen kunnen we terug baas worden over onze eigen grenzen, kunnen we onze koopkracht versterken en kunnen we Vlaanderen Vlaams houden."

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren