Tagtik

VDB overweegt dan toch verplichte vaccinatie

Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) is alsnog een voorstander geworden van een verplichte vaccinatie voor iedereen in België. Dat onthulde de minister bij VTM Nieuws. Dat is opmerkelijk aangezien hij dat idee eerder al zelf van de tafel veegde.

Vandenbroucke was reeds één van de eersten die een verplichte vaccinatie voor het zorgpersoneel naar voren schoof. “Ik vind dat je tegen iemand die in een woonzorgcentrum werkt met kwetsbare mensen of iemand die in een ziekenhuis werkt met patiënten die ook kwetsbaar kunnen zijn, moet kunnen zeggen: ‘Je beroep zorgt ervoor dat je je moet laten vaccineren’”, liet hij meermaals verstaan. Intussen is de verplichte vaccinatie voor het zorgpersoneel ook formeel beslist, maar nog niet uitgevoerd.

En nu pleit de minister dus ook voor een vaccinatieverplichting voor iedereen. “Ik ben gewonnen voor een algemene verplichting”, zei hij in ‘VTM Nieuws’. “Dat gaan we morgen niet meteen hebben, maar voor mij mag dat debat beginnen. Ik ben voorstander.”

Ook Waals minister van Volksgezondheid Christie Moreale (PS) is voorstander van een verplichte vaccinatie tegen corona. "Als er sprake is van uitstel van ziekenhuisopnames omdat er bedden worden ingenomen door Covid-patiënten", zegt ze zondag op RTL-tvi, "als dat opnieuw gebeurt, dan denk ik dat we verder moeten gaan." Een verplichte vaccinatie is dan een goed idee, stelt de Waalse minister van Volksgezondheid. In dat geval moet er een debat plaatsvinden over de kwestie in het parlement, aldus nog Moreale. Ze haalt ook nog aan dat twee vaccins "goedkoper zijn dan een PCR-test".

(Skwadra by Tagtik/Source: VTM Nieuws - RTL Tvi/Illustration picture: Tagtik)

Ook dit kan u interesseren