Tagtik

Vandenbroucke wil overal weer mondmaskers vanaf 9 jaar

“We zijn de coronasituatie niet meester”. Dat zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). Een strengere mondmaskerplicht dringt zich dan ook op, vindt de minister.

Om de snel stijgende coronacijfers in België een halt toe te roepen zullen er op het Overlegcomité volgende vrijdag nieuwe coronamaatregelen ingevoerd worden. Dat is noodzakelijk volgens minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke: “We zijn de situatie niet meer meester. We moeten iets doen, ook al hebben we van de mensen al heel veel inspanningen gevraagd en zitten velen op hun tandvlees.”

Vandenbroucke legt als verstrenging een mondmaskerplicht vanaf 9 jaar op tafel, eveneens in het onderwijs, waar dan mogelijk ook al in het vierde leerjaar het mondmasker wordt ingevoerd. De strengere mondmaskerplicht vanaf de leeftijd van 9 jaar zou overal moeten gelden, zowel binnen als buiten, waar je onvoldoende afstand kan houden. VDB eist ook meer controle op de coronapas, de ventilatieregels in de horeca en op thuiswerken.

Vandenbroucke benadrukt dat de regels die hij voorstelt voor de lange termijn zijn. “We gaan dit heel lang moeten volhouden.”

(Skwadra by Tagtik/Source: De Standaard - Het Nieuwsblad/Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren