Tagtik

Van Grieken: "Man in een jurk vind ik niet normaal"

De kandidatuur van Jef Elbers als lid van de raad van bestuur van het Vlaams Audiovisueel Fonds zorgde voor heel wat commotie door zijn beledigende uitspraken over homo's. Het Vlaams Belang trok zijn kandidatuur in, maar VB-voorzitter Tom Van Grieken blijft zijn recht op een eigen mening verdedigen.

"Mijnheer Elbers wil homoseksualiteit niet verbieden, zoals de Koran doet, en al zeker niet met geweld bestraffen, zoals de sharia voorstelt", zo vertelt Van Grieken in een interview met Het Laatste Nieuws, waarin hij zich wel distantieert van de "platvloerse, onbeschofte en beledigende manier" waarop Elbers zich uitte over bijvoorbeeld de Gay Pride.

In de krant herhaalt Van Grieken wat hij eerder ook al bij Radio 1 zei, dat hij "mannen in een jurk ook niet normaal vindt": "Ik vind dat inderdaad niet normaal. Mag dat nog?", zo zegt de voorzitter van Vlaams Belang. "Van mij mogen die heren in hun kleedje op straat lopen zo veel als ze maar willen. Leven en laten leven, zeg ik altijd. Maar mag ik ook nog een persoonlijke mening hebben? Er is een groot verschil tussen haat en discriminatie, en gewoon zeggen: 'Ik vind dat niet normaal'."

Voor Van Grieken en voor het Vlaams Belang is seksuele voorkeur volgens de partijvoorzitter niet meer relevant: "Maar noch ikzelf, noch mijn partij hebben ooit opgeroepen tot geweld tegen homo's, in tegenstelling tot de sharia. Dat onze samenleving opnieuw lijdt onder homofobie, is het gevolg van de migratiestroom."

(Fausto by Tagtik/Source: HLN/Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren