Tagtik

"Strijd tegen corona aan het winnen, nu strijd voor economie voeren"

N-VA-kopstuk Theo Francken hamerde vanochtend op Radio 1 opnieuw op de snelle vorming van een federale regering, met een meerderheid in beide landsdelen.

"We zijn de strijd aan het winnen tegen corona, en nu moeten we de strijd voor de economie winnen. Elke dag komen er onheilspellende economische berichten, dat zorgt voor een grote bezorgdheid bij mij. We moeten een regering met een democratische meerderheid aan beide kanten van het land maken. Het zal voor ons nooit met grote zin zijn dat we die regering vormen. Maar ze moet ons programma ten dele uitvoeren, en vooral de economische strijd winnen", stelt Francken.

"Onze deur staat sinds 27 mei open voor gesprekken", gaf Francken aan op Radio 1. "Bart De Wever heeft maandenlang gezwegen om die gesprekken een kans te geven. We verliezen daardoor stemmen aan de rechterzijde", zei Francken, verwijzend naar de resultaten van De Stemming, van De Standaard en VRT NWS. "Is dat leuk voor onze achterban dat wij met de PS spreken? Neen natuurlijk niet, maar Bart De Wever heeft staatsmanschap getoond en de achterban daarop voorbereid. De PS heeft dat te weinig gedaan."

(Skwadra by Tagtik/Picture: Facebook)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren