Tagtik

Trump: "Zelensky is de beste zakkenroller ter wereld"

Op 15 juni kondigde de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris aan dat de Verenigde Staten meer dan 1,5 miljard dollar aan nieuwe steun zal geven aan Oekraïne. Een idee waar Donald Trump niet zo blij mee is.

"Deze inspanningen zullen Oekraïne helpen om te reageren op de laatste aanvallen van Rusland op de Oekraïense energie-infrastructuur door het herstel en de wederopbouw te ondersteunen", zo luidde een verklaring van de diensten van de Amerikaanse vicepresident naar aanleiding van het besluit.

De aankondiging van deze hulp komt een paar dagen nadat de G7-leiders een akkoord bereikten over leningen ter waarde van 50 miljard dollar aan Oekraïne, dankzij het gebruik van de rente die wordt gegenereerd door bevroren Russische tegoeden.

De Amerikaanse en Europese hulp aan Oekraïne, hoe belangrijk die ook is, is natuurlijk erg duur voor de landen die de hulp verstrekken. Donald Trump, in volle verkiezingscampagne, heeft niet nagelaten om de draak te steken met de vermeende vrijgevigheid van Joe Biden.

In de ogen van Trump is Zelensky een gewone verkoper: "Elke keer als [Zelensky] naar ons land komt, vertrekt hij met 60 miljard dollar. Dan gaat hij terug naar zijn land en zegt dat hij nog eens 60 miljard nodig heeft. Het houdt nooit op," merkte de voormalige president van de VS op. 

(Fausto with LpR and agencies/Illustration picture: picture alliance / Newscom | Seth Wenig)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren