Tagtik

Moest Jambon de sinterklaas van De Wever verbieden?

Beetje bij beetje wordt het verschillende leden van het Overlegcomité duidelijk dat Jan Jambon, die plots een vervroegd Overlegcomité wou, iets verbergt.

Le Soir schrijft dat Jambon handelde in opdracht van Bart De Wever, die het niet aandurfde een groot Sinterklaas-evenement te verbieden dat dit weekend in het Sportpaleis in Antwerpen gepland stond. Duizenden kinderen zouden er in contact met elkaar komen, en De Wever wou dat de federale overheid de boeman werd en ervoor zorgde dat het evenement alsnog geannuleerd werd. De Vlaamse minister-president werd volgens Le Soir dus opgedragen door zijn partijvoorzitter om het Overlegcomité te kapen.

'Het Overlegcomité is gemanipuleerd door de N-VA. Het is beschamend! Dit alles voor Sinterklaasdag van Bart De Wever… ', reageren Franstalige politici gefrustreerd bij Le Soir. Een andere Franstalige politicus bevestigt: 'Zonder de vraag van De Wever aan Jambon was er geen Overlegcomité geweest.'

Le Soir ziet in de uiteindelijke beslissingen van het Overlegcomité bewijs voor haar stelling. Bij het vaststellen van de datum van inwerkingtreding van de maatregel die het aantal personen beperkt dat is toegelaten voor binnenevenementen, pleitte de N-VA ervoor om deze regel deze zaterdag al in te voeren, terwijl de anderen, met Sophie Wilmès, niet wilden dat alle evenementen van het weekend, vooral in Brussel, geannuleerd moesten worden door problemen in Antwerpen. Er kwam dan maar een compromis uit de bus: de graadmeter bleef dit weekend op 4.000 en zakt maandag naar 200, waardoor Antwerpen kan worden afgelast, maar andere massa-evenementen behouden blijven.

(Skwadra by Tagtik/Source: Le Soir/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren