Tagtik

Letse ongevaccineerde politici verliezen stemrecht

In Letland wordt de macht van ongevaccineerde politici afgenomen. Hun loon wordt verlaagd, ze zullen niet meer mogen stemmen en mogen niet meer deelnemen aan wetvorming en debatten.

Het Baltische land heeft het laagste aantal gevaccineerden in de EU. Het parlement wil daar komaf mee maken. Daarom sluiten ze ongevaccineerde politici uit uit het politiek debat. Ze mogen niet meer stemmen en zullen minder betaald krijgen.

62 van de 100 parlementariërs steunen het voorstel om het stemrecht van ongevaccineerde parlementsleden in te trekken. Die maatregel gaat maandag van kracht tot ergens in het midden van 2022. Zo wordt de oppositie deels uitgeschakeld.

Slechts negen politici hebben volgens de staatstelevisie een vaccinatie geweigerd. De vraag is dus welk effect deze maatregel gaat hebben. Het parlement vindt het stemverbod echter noodzakelijk. Zo hoopt de overheid het volk te overtuigen dat het vaccin veilig is en dat vaccineren fundamenteel is in de strijd tegen Covid-19. In Letland wonen 1,9 miljoen mensen, waarvan 236,765 mensen besmet zijn. Het dodental loopt al op tot 3,646. (Skwadra by Tagtik/Source: PAL NWS)

Ook dit kan u interesseren