Tagtik

“Vlaamse regering treuzelde en kibbelde te lang”

CM-voorzitter Luc Van Gorp stelt dat de Vlaamse regering de nieuwe problemen met het contactonderzoek zelf gecreëerd heeft.

Het contactonderzoek loopt nog steeds niet op wieltjes in Vlaanderen. Zo moeten hoogrisicocontacten bijvoorbeeld dagenlang wachten op het telefoontje van een contactonderzoeker, mensen krijgen foute informatie over de quarantaineregels of anderen krijgen nooit een tracer te horen, schrijft Het Laatste Nieuws.

CM-voorzitter Luc Van Gorp benadrukt dat er een performant systeem op poten staat en verdedigt zich dan ook tegen de kritiek. “Toch zien we weer de kritiek opduiken dat we er weinig van bakken en dat we veel geld hebben gekregen voor iets dat niet werkt.” Onterecht, stelt hij in Het Laatste Nieuws. “De ware reden waarom het vandaag in de soep draait, ligt niet bij ons, maar bij de regering. Daar heeft men onze waarschuwingen over het najaar in de wind geslagen.”

Dat tot eind oktober gewacht is met de beslissing over de verlenging van het contract, is een “belangrijke reden voor het probleem waar we vandaag voor staan”. De ziekenfondsen vonden niet meteen voldoende mensen om op te schalen naar 500 contactonderzoekers. Honderdvijftig mensen aanwerven “‘doe je niet in een handomdraai”, wijst de CM-voorzitter de aarzeling bij de Vlaamse regering aan.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Laatste Nieuws/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren