Tagtik

“De invasie van Oekraïne was een fatale vergissing”

Boris Nadezjdine is kandidaat voor de Russische presidentsverkiezingen in maart en presenteert zichzelf als de 'anti-oorlogstegenstander' van Vladimir Poetin. Hoewel hij zich bewust is van de moeilijkheden bij het verslaan van de huidige Russische president, hoopt hij dat zijn kandidatuur het “begin van het einde” van het Poetin-tijdperk zal markeren.

Nadezjdine wekte de belangstelling van de media, zowel in Rusland als in het buitenland, door een openlijk kritische toespraak te houden jegens Poetin, waarbij hij zich met name verzette tegen de oorlog in Oekraïne.

“Vanaf de eerste dag ben ik van plan politieke gevangenen vrij te laten en een beroep te doen op de Oekraïense leiders door hen een wapenstilstand aan te bieden”, vertelde Boris Nadezjdine aan de onafhankelijke Nemoskva-website, gerapporteerd door Le Figaro.

In het verleden heeft Boris Nadezjdine herhaaldelijk gezegd dat de invasie van Oekraïne naar zijn mening een “fatale fout” van Poetin was. “Poetin bekijkt de wereld vanuit het verleden en neemt Rusland mee naar het verleden, maar het land heeft een toekomst nodig”, legde hij uit, waarmee hij zichzelf positioneerde als een “principiële tegenstander van het beleid van de aftredende president.”

Om zichzelf officieel te kunnen presenteren, moet Nadejdine echter vóór 31 januari 100.000 handtekeningen van kiezers verzamelen. Sommigen betwijfelen of zijn kandidatuur zal worden gevalideerd door de Kiescommissie, maar hij blijft vastbesloten zijn stem te laten horen.

(Tagtik/Source: 24h Poujadas, Le Figaro, La Dépêche, AFP, TF1/Illustration picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren