Tagtik

"Kranten zijn in handen van linkse opiniemakers"

In een opiniestuk op de webblog 'De Dagelijkse Standaard' heeft de Nederlandse auteur Frits Bosch kritiek op de Nederlandse kranten. "Waar van de politieke tegenpartij sprake is, gaat menig krant naar mijn mening zich aan demoniseren te buiten", aldus Bosch.

De auteur geeft in het opiniestuk verschillende voorbeelden om zijn mening te staven. Zo kon een leraar van een christelijke school in Den Haag ongestoord zeggen in de Volkskrant dat leden van de rechtse partijen FVD en de PVV "systematisch uitgesloten moeten worden van onderwijstaken". Bosch verwees ook naar de islamkritische politicus Pim Fortuyn, die in 2002 vermoord werd door een linkse activist. "De Volkskrant, Het Parool, NRC, Trouw, weekbladen en tv hebben LPF politicus prof Pim Fortuyn verketterd. Men zei dat de kogel van links kwam, waarbij de media een zeer actieve rol heeft gespeeld. De media hebben de arena voor Fortuyn dodelijk onveilig gemaakt.", aldus de auteur.

Bosch haalde ook het voorbeeld aan van de boekverbrandingen in Canada, waar strips van Kuifje en Asterix omwille van "negatieve stereotypes" vernietigd werden. "Krijgen wij dat hier ook?", vraagt hij zich luidop af. De verklaring voor dit politiek gekleurde klimaat in de journalistieke wereld lijkt Bosch niet ver te zoeken: "Op een enkele uitzondering na hebben alle Nederlandse kranten een links signatuur. Vele kranten zijn in handen van linkse Belgische uitgevers. Hogescholen voor de journalistiek zijn links. Journalisten studeren af aan onze linkse hogescholen voor de journalistiek. Waar is de broodnodige diversiteit van opinies?", vraagt Bosch zich af. (Skwadra by Tagtik/Source: De Dagelijkse Standaard)

Ook dit kan u interesseren