Tagtik

Jambon: Van der Straeten heeft ons geen lessen te trekken

De scheve uitspraken van federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) schieten bij steeds meer politici in het verkeerde keelgat. Volgens Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) moet "niemand lessen krijgen van een minister die gascentrales met bijkomende CO2-uitstoot wil plaatsen". Dat zegt hij in VTM Nieuws.

Van der Straeten zei in Het Nieuwsblad dat de Vlaamse regering een gebrek aan ambitie toont. Ook had ze kritiek op de gebrekkige uitvoering van de Vlaamse klimaatplannen. "De houding van de Vlaamse regering frustreert me mateloos.", zo liet ze optekenen.

Door nieuwe gascentrales te bouwen, maakt Van der Straeten "het probleem dat wij moeten oplossen groter.", repliceert Jambon zondagmiddag in VTM Nieuws. "Wij leggen een plan neer met veertig concrete maatregelen, bovenop het oorspronkelijke plan van de Vlaamse regering. Ik vraag mij dan af: waar is het federale plan? Roepen dat de klimaatdoelstellingen omhoog moeten, is natuurlijk gemakkelijk. Ze onderbouwen met concrete maatregelen is wat anders."

"Mevrouw Van der Straeten zou in eigen boezem moeten kijken en zich afvragen: waar is mijn plan? Wat leg ik daartegenover?", besluit hij. (Skwadra by Tagtik/Source: VTM Nieuws)

Ook dit kan u interesseren