Tagtik

Francken vindt vierde golf 'paniekzaaierij' en masker voor griep absurd

De coronacijfers blijven de hoogte in gaan in België. Alle coronacijfers, het gemiddeld aantal besmettingen met het coronavirus, ziekenhuisopnames en sterfgevallen, blijven sterk toenemen. Dat blijkt vrijdag uit het dashboard van Sciensano. Viroloog Steven Van Gucht benadrukt dat we met de huidige cijfers vorig jaar al in lockdown zouden gegaan zijn. “We zitten duidelijk in een vierde golf. En het wordt een forse. We gaan alles wat we in huis hebben in de strijd moeten gooien om die te bedwingen”, waarschuwt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) bij VTM.

Theo Francken (N-VA) is het daar echter niet mee eens. “De zogenaamde ‘vierde golf’ lijkt voorlopig meer paniekzaaierij dan realiteit. De maatstaf voor strenge coronamaatregelen was en is het vermijden van een crash van ons medisch systeem. De ziekenhuisopnames zijn echter nog steeds perfect onder controle. Dat is logisch want we zijn in Vlaanderen zowat wereldrecordhouder vaccinaties. Dankzij jullie”, reageert het Kamerlid voor N-VA op zijn social media.

Natuurlijke immuniteit stelselmatig verzwakken?
Frank Vandenbroucke sprak in de Kamer over het dragen van mondmaskers tegen de griep, meldt Francken. Dat is een absurd idee, vindt de burgemeester van Lubbeek. “De griep?! Waar komt dit plots vandaan? Het griepseizoen duurt een half jaar. Moeten we dan een half jaar mondmaskers dragen? Waar stopt dit? Waar willen we heen als samenleving? Door onze natuurlijke immuniteit stelselmatig te verzwakken, creëren we op termijn nog meer gezondheidsproblemen. Ik zal onze zwakkeren en ouderen altijd beschermen, maar weiger te leven in een hypergecontroleerde ‘zero risk’ maatschappij.”

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Facebook Theo Francken)

Ook dit kan u interesseren