Tagtik

EU bespioneerd door China vanuit ambassade Malta?

De vertegenwoordiging van Malta bij de EU en de ambassade van Malta in België is gevestigd in 'Dar Malta', een ultramodern gebouw dat uitkijkt op het Berlaymontgebouw, in het midden van de Europese wijk van Brussel. De Franse krant Le Monde schrijft dat de Belgische Staatsveiligheid denkt dat vanuit dat gebouw China de instellingen van de Europese Unie bespioneert.

Malta, lid van de EU sinds 2004, kocht het gebouw en liet het in 2007 renoveren. Die kosten werden bekostigd door China. Volgens The Times of Malta kwam al het meubilair voor het gebouw eveneens uit China. Het gebouw zou zijn volgestopt met ultramoderne afluisterapparatuur.

Het is ook opmerkelijk dat Malta een gebouw koopt voor zijn vertegenwoordiging bij de EU, want de meeste landen huren daarvoor gebouwen op goedkopere locaties.

De Belgische Staatsveiligheid zou getipt zijn door de Britse geheime dienst over de spionage. Door de diplomatieke onschendbaarheid is het voor de politie moeilijk om precies te achterhalen wat er in het gebouw gebeurt.

(Fausto by Tagtik/Source: Le Monde, Times of Malta via HLN/Picture: Capri23Auto via Pixabay)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren