Tagtik

'De Wever ziet federale regering Vlaanderen boycotten'

N-VA-voorzitter Bart De Wever zei zaterdag in een toespraak op het zomerfeest van zijn partij dat het beleid van de federale regering lijnrecht ingaat tegen belangen van het productieve Vlaanderen.

De Wever nam in zijn speech uitgebreid de tijd om de verwezenlijkingen van de politici van zijn partij in de verf te zetten. Veel minder goed vergaat het de federale regering echter, maakte De Wever duidelijk. Vivaldi – de federale coalitie met Open VLD, CD&V, Vooruit, Groen, PS, MR en Ecolo – voert een beleid “dat lijnrecht ingaat tegen de belangen van het productieve Vlaanderen”, vindt de N-VA-kopman. De Wever hekelt de hoge belastingdruk op arbeid, de achterblijvende grote hervormingen van de arbeidsmarkt, de slabakkende uitvoering van de straffen op justitie, de opvangcrisis op asiel en migratie en de sluiting van de kerncentrales, te midden van grote onrust op de internationale energiemarkten. De belastingdruk, het begrotingstekort, de hoge overheidsuitgaven en het koopkrachtverlies zijn volgens de N-VA-voorzitter “onhoudbaar en onaanvaardbaar”.

Zelfbestuur voor Vlaanderen is volgens De Wever de enige oplossing, maar daarvoor moet de N-VA in 2024 de grootste Vlaamse partij blijven, “ook al wordt het knokken”. Ook het extreemrechtse Vlaams Belang ijvert voor Vlaamse onafhankelijkheid, maar volgens De Wever “kunnen alleen wij dat waarmaken”.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren