Tagtik

De Wever weigert te praten over uitspraken Rutten: ik moet mijn gras afrijden

Enkele politici hebben gisteren gereageerd op de uitspraken van voormalig Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten. Die zei in het Canvas-programma ‘De Afspraak op Vrijdag’ dat het Vlaams Belang een jaar geleden toegetreden zou zijn tot de Vlaamse regering als het aan de N-VA had gelegen. Het was echter wachten op een reactie van N-VA-voorzitter Bart De Wever. Die komt er nu ook. "Ik moet mijn gras afrijden.", klonk het bij De Wever op de regionale zender ATV.

De N-VA zou volgens Rutten geprobeerd hebben om zowel Open Vld als CD&V mee te stappen in een regering met Vlaams Belang. "We gaan jullie rijkelijk belonen, maar we willen het Vlaams Belang mee aan boord”, zou N-VA volgens Rutten gezegd hebben. “Het heeft echt niet veel gescheeld. Het voorstel heeft op tafel gelegen, en is echt ernstig politiek afgetoetst. Alleen is mijn antwoord daar altijd glashelder op geweest. Neen, niet met ons.", zegt Rutten.

De Wever gaf een korte reactie aan de regionale zender ATV. "Ik zou heel graag reageren op Gwendolyn Rutten, maar zoals u achter mij ziet moet ik heel dringend mijn gras afrijden en dat is toch belangrijker.", zei hij voor de camera van de regionale zender ATV.

Ook dit kan u interesseren