Tagtik

De Wever: "Regering zonder Vlaamse meerderheid ondenkbaar"

In 'De Ochtend' op Radio 1 heeft Bart De Wever, voorzitter van N-VA, herhaald dat een federale regering zonder een meerderheid in Vlaanderen ondenkbaar is in het licht van de grote economische crisis waar het land in coronatijden voor staat.

De voorzitters van de PS en sp.a, Paul Magnette en Conner Rousseau, voeren al verkennende gesprekken over de vorming van een regering in september als de minderheidsregering van premier Wilmès ten einde loopt. Uit verklaringen van Joachim Coens (CD&V) en Egbert Lachaert (Open VLD) is op te maken dat voor hen de aanwezigheid van N-VA geen absolute vereiste is.

"We zitten in de zwaarste economische crisis sinds 100 jaar. Het idee dat je Vlaanderen gaat besturen met een minderheid, het kloppend economisch hart van dit land zonder draagvlak gaat besturen, daarvan hoop ik dat elke Vlaamse partijvoorzitter, inclusief die van rood-groen, nu beseft dat dat volstrekt ondenkbaar is geworden", aldus De Wever bij Radio 1.

"Als men nu een regering maakt die geen meerderheid heeft in Vlaanderen, wat denkt u dan dat met het cynisme van de Vlaming gaat gebeuren? Waar stevenen we dan op af in 2024?", zo besluit de burgemeester van Antwerpen.

(Fausto by Tagtik/Source: Radio 1, VRT NWS/Picture: Dimitris Vetsikas via Pixabay)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren