Tagtik

De Wever: "Er zal geen regeringsvorming mogelijk zijn in 2024"

Naar aanleiding van het feest van de Vlaamse Gemeenschap heeft N-VA-voorzitter in zijn politieke glazen bol gekeken. De Wever ziet chaos, veel politieke chaos in de nabije toekomst in België. Bij de verkiezingen van 2024 ziet De Wever een impasse ontstaan. Maar hij heeft een oplossing klaar liggen: confederalisme.

"Er zal geen regeringsvorming mogelijk zijn en dus is het enige antwoord confederalisme. Hopelijk zo snel mogelijk", verklaarde de burgemeester van Antwerpen op de Vlaamse feestdag voor de camera van VTM Nieuws. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken noemde datzelfde confederalisme zondag nog in zijn speech “de grootste politieke leugen van de afgelopen tien jaar”. In een interview met VTM repliceerde De Wever echter gevat. "De grootste politieke leugen van de voorbije honderd jaar is radicaal-rechts in Vlaanderen", klonk het. "Al honderd jaar beloven ze van alles en nog wat, maar nog nooit is daar iets constructiefs uitgekomen. Kijk naar de figuren die rond die partij hangen. Uit alles wat Van Grieken zegt, blijkt dat dat niet zal veranderen. Het is verloren energie. Een stem voor Vlaams Belang is jammer genoeg een stem voor Vivaldi-2."

"Het is aan de Vlaamse kiezer om te bepalen wie dit land zal besturen. De partijen die zonder meerderheid in Vlaanderen besturen, verloochenen keihard de belangen van hun kiezers. Als zij een nederlaag toegediend krijgen en er is een meerderheid in Vlaanderen voor autonomie, dan is het spel gespeeld", stelt de voorzitter van N-VA.

"Wallonië zal linkser zijn dan ooit, met zelfs een communistische partij die misschien 20 procent haalt", analyseert De Wever. "De optelsom is dan niet meer te maken en er is ook geen alternatief. Er zal geen regeringsvorming mogelijk zijn en dus is het antwoord confederalisme. Hopelijk zo snel mogelijk."

(Skwadra by Tagtik/Source: VTM Nieuws/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren