Tagtik

De Croo: "Als de NAVO vraagt om meer te doen, zullen we daarop ingaan"

Premier Alexander De Croo bracht deze week een bezoek aan Slovakije, Polen, Roemenië en Moldavië. De Croo sprak er met alle presidenten en premiers van die vier buurlanden van Oekraïne. Met zijn aanwezigheid wilde de Belgische eerste minister tonen dat België als lid van de NAVO en de Europese Unie de grenzen van het grondgebied helpt te bewaken.

De Croo beseft na zijn bezoek dat Rusland een langetermijnvisie heeft en dat de oorlog niet gauw zal eindigen. België zal zich echter niet afzijdig houden en de grenzen van de NAVO helpen bewaken.

Het Belgische leger zal de komende jaren dan ook mogelijk actief blijven als onderdeel van een nieuwe NAVO-battlegroup in Roemenië, aan de grens met Oekraïne. “En als de NAVO aan ons land vraagt meer te doen dan wat we nu doen, lijkt het mij duidelijk dat we daarop ingaan”, zegt premier Alexander De Croo (Open VLD). “De grens tussen bijvoorbeeld Roemenië en Oekraïne is ook onze grens. Onze veiligheid en het beschermen van onze welvaart gaan we de volgende jaren en misschien de komende decennia op die grens doen”, onderstreept De Croo bij VRT.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren