Tagtik

Bouchez: zit PS nog wel graag in de regering?

Zit de PS nog wel graag in de regering? Die vraag stelt MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez zich. Hij heeft in een interview met De Morgen kritiek op het aanhoudende geflirt tussen de socialisten en de N-VA.

Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) is volgens Bouchez zwaar uit haar rol als regeringslid gevallen door haar pensioenhervorming aan de pers voor te stellen in plaats van aan de regering. "Maar dat heeft me ook niet verbaasd. Ik vraag me af of de PS nog wel graag in deze regering zit. Aan hun publieke uitspraken te horen, merk je dat ze het moeilijk hebben.", klinkt het.

"Intussen blijven ze flirten met N-VA. Ze sturen de boodschap uit dat Vivaldi maar een tussenoplossing is tot ze in 2024 een groot akkoord met N-VA kunnen sluiten. Ik hoor geruchten over contacten tussen hen beide. Ik zou willen dat de PS daar eerlijk over is. Je kan niet samen zijn met je lief terwijl je van plan bent om binnen drie jaar misschien met iemand anders te gaan samenwonen.", zegt Bouchez.

Bouchez geeft aan de PS niet te begrijpen. "De PS beweert dat ze zwakkeren beschermt, maar ze weigert hen op de arbeidsmarkt te helpen. Ik zie in Bergen hoe catastrofaal dat PS-beleid is. Achter de hoek van mijn appartement ligt een straat vol sociale woningen waar werkelijk niemand een job heeft. Het loopt er vol kinderen. Welk signaal sturen we naar hen?", vraagt hij zich hardop af.

De MR-voorzitter benadrukt evenwel dat PS-voorzitter Paul Magnette en hijzelf elkaar zonder probleem kunnen bellen. "We zijn het niet eens over de inhoud, maar we zijn professioneel genoeg om vriendelijk te blijven.", besluit hij. (Skwadra by Tagtik/Source: De Morgen)

Ook dit kan u interesseren