Tagtik

Bart De Wever wil vanaf 2024 praten met PS over staatshervorming

Vanaf 2024 wil N-VA-voorzitter Bar De Wever onderhandelen met de PS over een staatshervorming. Hij doet dat om tot een "ordentelijk scheidingsakkoord" te komen. Dat zei hij zaterdagochtend in De Ochtend op Radio 1. 

Ook PS-voorzitter Paul Magnette zou volgens De Wever voorstander zijn van een grondige staatshervorming. "En daar waren we op een zuchtje van een akkoord en dan heeft één partij, de zevende van het land de kans geroken om het premierschap te claimen en dit onding van een Vivaldi-regering te maken tegen Vlaanderen in.", zei De Wever, verwijzend naar de Open VLD.

De Wever kijkt dan ook nog altijd naar PS om die veranderingen na 2024 waar te maken. "Als je in het legalisme wilt blijven, als je ooit met een akkoord het land weer bestuurbaar wilt maken vanuit Vlaanderen, dan zal je met de linkerzijde van Wallonië een akkoord moeten maken. Zij zijn de enige die de power hebben in Wallonië om dat in het parlement te verzilveren.", aldus de N-VA-voorzitter. (Skwadra by Tagtik/Source: Belga)

Ook dit kan u interesseren