Tagtik

Almaci haalt zeer hard uit naar Francken

Groen-voorzitster Meyrem Almaci heeft zeer hard uitgehaald naar voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie (Theo Francken (N-VA). Dat deed ze in een interview met De Morgen. "Als ik dagenlang een moreel gebuisde staatssecretaris kritiek zie geven op Twitter, denk ik: soms kun je beter zwijgen.", klinkt het.

Volgens de Groen-voorzitster met Turkse afkomst heeft België de evacuatie uit Kaboel goed aangepakt. "De tijd was kort en de druk om te evacueren groot. De beelden vanop de luchthaven van Kaboel hebben me geraakt. We zijn daar twintig jaar geweest en moeten al die mensen nu zomaar achterlaten in de handen van de taliban.", zegt Almaci.

Toch is de rechtse oppositie kritisch voor de operatie. Almaci vindt dit echter onterecht. "Als ik dagenlang een moreel gebuisde staatssecretaris kritiek zie geven op Twitter, denk ik: soms kun je beter zwijgen.", aldus Almaci. "Het gaat hier niet om toeristen hé, het gaat hier om mensen die zich uit wanhoop vastklampen aan opstijgende vliegtuigen. Ik vind dat wij de verdomde plicht hebben om hen te helpen via de asielprocedures, met alle identiteits- en veiligheidschecks die nodig zijn. Want opvang in de eigen regio, ik hoor het graag, maar waar dan? In Pakistan, waar de taliban ook sterk staan? Zo eenvoudig is dat allemaal niet. Ik pleit voor een koel hoofd en een warm hart.", besluit ze. (Skwadra by Tagtik/Source: De Morgen)

Ook dit kan u interesseren