Tagtik

"Alle middelen waren blijkbaar goed om Demir toch maar naar Glasgow te laten vertrekken"

De Vlaamse regering voorziet in haar nieuw klimaatplan, dat donderdag alsnog samengesteld raakte, een emissiereductie van 40 procent. Dat is absoluut niet waar Greenpeace had op gehoopt.

Het klimaatakkoord van de Vlaamse regering is niet ambitieus genoeg, stelt Greenpeace. Het pakket Vlaamse maatregelen moet toelaten om de uitstoot van CO2 tegen 2030 met 40 procent te verminderen ten opzichte van 2005. Tot nu toe mikte Vlaanderen op een reductie van 35 procent. Die verhoogde doelstelling is voor Greenpeace nog altijd ontoereikend. "De Europese doelstelling is 55 procent en klimaatwetenschappers sporen ons aan nog ambitieuzer te zijn", zo benadrukt Mathieu Soete, campagneleider bij de milieuorganisatie. "Ook na het krachtig signaal van de grote klimaatmars vorige maand, kiest de politiek opnieuw voor kortzichtigheid en halve maatregelen", betreurt Soete. "We moeten dringend onze veestapel afbouwen, onze gebouwen sneller renoveren en het voortouw nemen in de industriële transitie."

"Alle middelen waren blijkbaar goed om minister Demir toch maar naar Glasgow te laten vertrekken", luidt het tot slot. "In plaats van een stevig klimaatplan dat een duidelijke koers uitzet, stuurt de Vlaamse regering minister Demir op pad met wat haastig bij elkaar gezochte handbagage waarin verschillende domeinen en sociale rechtvaardigheid ontbreken."

(Skwadra by Tagtik/Source: De Standaard - Het Nieuwsblad/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren