Tagtik

14 overlijdens en 24 hersenletsels op 5 jaar in Vlaamse crèches

Het gerecht onderzocht de afgelopen 5 jaar 14 overlijdens en 24 hersenletsels bij baby’s en peuters in crèches. Dat blijkt uit informatie die bezorgd werd aan de Onderzoekscommissie Kinderopvang in het Vlaams Parlement. Twee onderzoeken hebben uiteindelijk tot een veroordeling geleid. Bij 15 van de 54 probleemcrèches is er geen enkel inspectieverslag te vinden”, zegt Celia Groothedde (Groen) die in de onderzoekscommissie zit. En dat stoot heel wat mensen tegen de borst aangezien door meer inspecties uit te voeren tragedies zouden kunnen vermeden worden.

Agentschap Opgroeien wordt vrijdag al voor de derde keer ondervraagd in de Onderzoekscommissie Kinderopvang. Hoofd van het agentschap Katrien Verhegge en algemeen directeur Ariane Van den Berghe zullen er voor de laatste keer moeten antwoorden op de vragen van parlementsleden.

De onderzoekscommissie werd opgestart na het overlijden van een 6 maanden oude baby in de crèche ‘t Sloeberhuisje in Mariakerke. Later deze maand zal voormalig minister Wouter Beke nog ondervraagd worden. Vervolgens komt er een finaal rapport met aanbevelingen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren