Tagtik

Zondag licht bewolkt en meestal droog

De dag start met zonnige perioden en enkele wolkenvelden met vooral over het westen reeds vrij veel wolken. Geleidelijk neemt de bewolking overal toe maar het blijft zo goed als overal droog. In de loop van de avond lossen de wolken opnieuw grotendeels op. De maxima schommelen tussen 19 graden op de Hoge Venen en aan zee en 23 graden in Belgisch Lotharingen. De wind is meestal matig uit westelijke richtingen. Dat meldt het KMI.

Zondagnacht wordt het helder of licht bewolkt. De minima liggen tussen 6 graden in de Hoge Venen, 11 graden in het centrum van het land en tot 15 graden aan de kust. De wind waait meestal zwak en krimpt naar zuidwest. In de zuidelijke landshelft wordt de wind veranderlijk.

Maandag verwachten we in de meeste streken eerst brede opklaringen. In de namiddag wordt het gedeeltelijk bewolkt. Het blijft op de meeste plaatsen wel droog. We halen maxima van 19 graden in de Hoge Ardennen tot 23 graden in Laag- en Midden-België. Er waait een zwakke tot matige wind uit west tot zuidwest.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren