Tagtik

Zaterdag zonnig en zeer warm

Een hogedrukgebied met kern die zich verplaatst van de Baltische Staten naar het noordwesten van Rusland, stuurt zeer warme, droge landlucht naar onze streken. Zondagnamiddag nadert een depressie onze streken vanuit Frankrijk. Hierbij groeit de kans op (onweers)buien vanaf zondagnacht. Dat meldt het KMI.

Zaterdag wordt het opnieuw zonnig en zeer warm, met maxima tussen 28 en 33 graden. Lokaal is zelfs een uitschieter tot 34 graden mogelijk. De wind waait zwak tot matig uit oost tot zuidoost. Op het einde van de dag wordt hij meestal zwak uit oost of uit veranderlijke richting. Aan zee steekt 's namiddags een matige zeebries op uit noordoost.

Zaterdagnacht is het eerst helder, maar later schuiven vanuit het zuidwesten hoge sluierwolken over ons land. De minima liggen in de meeste streken tussen 15 en 20 graden. In sommige Ardense valleien kan het wat koeler worden. De wind waait zwak uit oostelijke richtingen of soms matig uit het zuidoosten in Hoog-België. Aan zee waait een matige oostenwind.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren