Tagtik

Wisselend bewolkt met buien

Zaterdag wordt het wisselend bewolkt vanaf het westen met buien, vooral in het noorden van het land en in de Ardennen. Een donderslag is niet uitgesloten. De maxima schommelen tussen 12 graden op de Ardense hoogten en 17 of 18 graden in Vlaanderen. Er waait een matige en aan zee vrij krachtige wind uit west tot westzuidwest met pieken tot 55 km/h. Dat meldt het KMI.

Zaterdagavond blijft het wisselvallig met opklaringen maar ook nog enkele buien. In de loop van de nacht neemt de bewolking toe vanaf het zuidwesten en verwachten we lichte tot matige regen, vooral dan in de streken ten zuiden van Samber en Maas. De minima liggen tussen 9 graden in de Hoge Venen en 15 graden aan zee. De wind waait meestal matig uit het zuidwesten. Aan zee is de wind tijdelijk nog vrij krachtig uit west tot zuidwest.

Zondag bereikt een nieuwe neerslagzone ons land via het noorden van Frankrijk. Deze zone zou actiever moeten zijn over het zuiden van het land en in de streken nabij de Franse grens. Over het noorden lijkt de neerslag beperkter te zijn met kans op opklaringen. Er staat een zwakke tot matige westen- tot zuidwestenwind die ruimt naar het noordwesten over het noorden van het land en variabel wordt over het zuiden van het land. We halen maxima van 12 tot 15 graden in de Ardennen en 15 tot 17 graden elders.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren