Tagtik

We gaan een overwegend droog weekend tegemoet

Vrijdag is het eerst op vele plaatsen zonnig, behalve ten zuiden van Samber en Maas, waar lage bewolking gevormd is. In de loop van de dag wisselen brede opklaringen af met wolkenvelden, waarin links of rechts een bui tot ontwikkeling kan komen. Aan zee wordt het in de loop van de namiddag zonniger. De maxima liggen tussen 17 of 18 graden in de Ardennen en 21 of 22 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot meestal matig uit zuidwest, ruimend naar west. Aan zee waait hij matig tot vaak vrij krachtig uit het westzuidwesten, met rukwinden tot 50 km/h. Dat meldt het KMI.

Vrijdagavond neemt de bewolking geleidelijk af. Het wordt een rustige nacht met brede opklaringen. De minima liggen tussen 6 en 12 graden. De wind waait zwak uit het zuidwesten of uit veranderlijke richting. Aan zee wordt hij matig uit zuidwest.

Zaterdag
Zaterdag start de dag zonnig. Later ontstaan er enkele stapelwolken die op het einde van de dag opnieuw oplossen. Het blijft droog bij maxima van 20 graden in de Ardennen en aan zee tot 24 graden in de Kempen. Er staat een zwakke tot matige zuid- tot zuidwestenwind. Aan zee steekt in de namiddag een matige noordwestenwind op.

Zondag
Zondag is het eerst vrij zonnig. Later verschijnen er toch veel wolkenvelden, met vooral in het noordwesten van het land kans op enkele lokale buitjes. De maxima liggen tussen 19 en 23 graden. De wind waait matig uit zuidwest tot west.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren