Tagtik

Wat is een ginger ale eigenlijk?

We moeten niet meer overtuigd worden van de gezondheidsvoordelen van gember. Zo is het goed voor je immuunsysteem, het voorkomt ochtendmisselijkheid, vermindert maagklachten, is een natuurlijke pijnstiller, werkt ontstekingsremmend … Gember is niet meer weg te denken uit de voedselindustrie. Deze pittige en kruidige wortel wordt verwerkt in talloze producten: van gemberthee tot gembersiroop en als smaakmaker door je eten.

Sommigen kennen ongetwijfeld het drankje ginger ale; dit is geen bier maar een pittig en kruidig drankje met gembersmaak. Het is een geliefd drankje voor mensen die van gember én van zoet houden. Zo bevat 100 ml ginger ale 1 tot 1,6 klontjes suiker, afhankelijk van het merk. Omdat het koolzuur bevat is het een frisdrank.

Zit er gember in ginger ale?
In de Madammen op Radio 2 zegt voedingsexpert Annick Verween het volgende over ginger ale:
“Het lijkt misschien vreemd, maar er zit geen gember in ginger ale”, zegt Annick. “Er zit wel een gemberaroma in: de geur of smaak van gember.En dat scoort duidelijk wel.”

Ginger ale is dus een vrij eenvoudig product: “Het bestaat uit koolzuurhoudend water, suiker, gemberaroma en bewaar- en voedingsmiddel.”

(Skwadra by Tagtik/Source: Radio 2/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren