Tagtik

Vrijdag en zaterdag veel regen, zondag blijft meestal droog

Het KMI waarschuwt met code geel voor stevige regenval nog tot en met zondagochtend.

Vrijdag is het winderig en zwaarbewolkt met de hele dag regen of buien. We halen maxima van 10 graden op de Ardense hoogten tot 13 graden in het centrum. De zuidwestenwind is vrij krachtig tot krachtig. Aan zee wordt de wind zelfs zeer krachtig in de namiddag wanneer hij naar het westzuidwesten ruimt. De rukwinden kunnen overal oplopen tot 80 km/u, of lokaal meer. Dat meldt het KMI.

Vrijdagavond en -nacht blijft het zwaarbewolkt met veel regen en buien. De minima liggen tussen 5 en 7 graden in Hoog-België en schommelen rond 8 of 9 graden elders. De wind zwakt wat af tot matig of vrij krachtig uit west tot zuidwest. Aan zee waait er een vrij krachtige tot krachtige wind uit west tot noordwest. De rukwinden nemen ook wat af met op het einde van de nacht nog pieken rond 65 km/u.

Zaterdag beïnvloedt een actieve storing nog steeds het weer. Zij verlaat onze regio zaterdagnacht via het zuidoosten. Het blijft de hele dag zwaarbewolkt met in vele streken nog vrij veel regen. De maxima schommelen tussen 6 en 10 graden. De matige tot soms vrij krachtige westenwind ruimt naar het noordwesten en de volgende nacht naar het noorden.

Zondagochtend verwachten we vrij veel wolken met nog kans op een paar buien in de Ardennen en mogelijk wat sneeuwvlokjes in de Hoge Venen. In de namiddag wordt het overal overwegend droog met meer opklaringen vanaf het noorden. De maxima liggen tussen 3 en 9 graden bij een matige noorden- tot noordoostenwind.  Zondagnacht is het vrij koud met kans op lichte vorst.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren