Tagtik

Vandaag al zomers warm

Woensdag is het opnieuw zonnig. We halen maxima van 16 of 17 graden aan zee, 20 graden op de Ardense hoogten tot 25 graden in het centrum. Er waait aanhoudend een matige noordoostenwind. Aan zee wordt de noordoostenwind geleidelijk vrij krachtig uit noordnoordoost. Dat meldt het KMI.

Woensdagnacht is het helder tot lichtbewolkt. Op het einde van de nacht kunnen er enkele wolken verschijnen aan de kust en in de streken langs de Nederlandse grens. In de valleien ten zuiden van Samber en Maas kan er wat nevel ontstaan. De minima schommelen tussen 7 en 13 graden bij een zwakke tot meestal matige noordnoordoostenwind. Aan zee is de wind soms nog vrij krachtig.

Donderdagochtend verwachten we over het westen en het noorden eerst lage wolken. In de loop van de dag wordt het in die streken eerder gedeeltelijk bewolkt. Elders blijft het grotendeels zonnig. De maxima schommelen in de meeste regio's rond 19 of 20 graden, maar in Belgisch Lotharingen kan het kwik klimmen tot 25 graden. Aan zee daarentegen wordt het niet warmer dan 14 graden. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit noord tot noordoost.

Vrijdag kan er op veel plaatsen ochtendgrijs voorkomen maar daarna worden de opklaringen breed. We krijgen maxima van 14 graden langs de kust, 20 graden in het centrum. De noordoostenwind waait matig en aan zee soms vrij krachtig.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren