Tagtik

Temperatuur blijft nog stijgen tot zondag

Nog het hele weekend kan je genieten van heerlijk warm zomerweer in België. Vanaf maandag wordt het frisser en lijkt de hitte voorbij. Regenbuien zorgen dan voor verkoeling.

Vrijdag krijgen we opnieuw een zonnige en warme zomerdag. Het wordt tussen 27 graden aan het strand, 29 tot 31 graden in de Ardennen en 32 tot 34 graden elders. De wind waait zwak tot matig uit oostelijke richtingen. Aan zee draait de wind in de namiddag naar het noorden tot noordoosten. Dat meldt het KMI.

Zaterdag wordt het zonnig en zeer warm, met maxima tussen 29 en 34 graden. De wind waait zwak tot matig uit het oosten tot zuidoosten. Aan zee waait de wind in de namiddag matig uit het noordoosten.

Zondag wordt het drukkend warm en komen er wolkenvelden opzetten. De maxima liggen tussen 30 en 35 graden, bij een zwakke tot matige wind uit het zuidoosten. In de kustregio zorgt een noordelijke matige zeebries voor wat verkoeling. 's Avonds en 's nachts kunnen enkele buien, eventueel met onweer, tot ontwikkeling komen, maar op vele plaatsen blijft het wellicht droog.

Maandag wordt het minder warm en wisselvallig. We krijgen opklaringen en wolkenvelden, waarin buien, soms met onweer, kunnen ontstaan. De meeste pittige buien vallen in de namiddag. De maxima liggen tussen 22 en 28 graden. De wind waait meestal matig uit het zuidwesten.

Dinsdag wordt het opnieuw wisselvallig met een paar buien, lokaal opnieuw pittig, vooral in het westen. De maxima liggen rond 28 graden in het centrum.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren