Tagtik

Temperaturen stijgen verder richting zonovergoten weekend

Heerlijk lenteweer met zomerse pieken deze week!

Dinsdag verwachten we meer wolkenvelden over het noorden en het westen van het land. In het centrum en vooral over het zuidelijk deel van België blijft het de hele dag overwegend zonnig. We halen maxima van 14 graden aan zee, rond 19 graden in het centrum tot lokaal 23 graden in Belgisch Lotharingen. Er waait aanhoudend een matige noordoostenwind. Aan de kust wordt de noordoostenwind stilaan vrij krachtig uit noordnoordoost met rukwinden tot 55 km/u. Dat medt het KMI.

Dinsdagavond zijn er hier en daar nog wat lage wolken aanwezig over het westen en het noorden, al wordt het ook daar helder tot lichtbewolkt. De minima zakken naar 6 tot 12 graden. Er waait een matige en aan de kust aanvankelijk nog een vrij krachtige noordoostenwind.

Woensdag is het opnieuw zonnig en schommelen de maxima van 18 graden aan zee tot 23 à 24 graden in vele streken in het binnenland. Er staat een matige noordoostenwind. Aan zee wordt de wind vrij krachtig uit noordnoordoost.

Donderdag wordt het iets minder warm. In het noorden en westen van het land kan de dag grijs van start gaan terwijl het elders al zonnig is. In de loop van de dag wordt het er wisselend bewolkt, elders blijft het zonnig. De maxima komen uit op 14 graden aan zee, 20 graden in het centrum en 25 graden in het uiterste zuiden. De wind is matig en aan zee vrij krachtig uit noord tot noordoost.

Ook vrijdag kunnen er over de noordelijke landshelft lage wolken hangen die deels oplossen in de loop van de dag. Over het zuiden is het gans de dag zonnig. We halen maxima rond 19 graden in het centrum.

Zaterdag, zondag en maandag is het vaak zonnig. De maxima klimmen opnieuw naar waarden rond 23 of 24 graden in het centrum van het land. In de kuststreek  blijft het koeler door een wind die altijd vanaf zee waait.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren