Tagtik

Ook vandaag en komende week nog aangenaam BBQ-weer

Dezer dagen kunnen we genieten van aangenaam lenteweer.

Zondag is het vrij zonnig met enkele hoge en middelhoge wolkenvelden en in het binnenland soms stapelwolken. De maxima schommelen tussen 17 of 18 graden aan zee, 22 tot 24 graden in het centrum en tot 25 graden in het uiterste zuiden. De wind wordt matig uit noordoost en zelfs vrij krachtig aan zee uit noordnoordoost. Dat meldt het KMI.

Zondagnacht wordt het vrijwel helder. Op het einde van de nacht kan er wat mist gevormd worden op de Hoge Venen en over het uiterste westen kunnen er lage wolkenvelden voorkomen. De minima liggen tussen 6 en 12 graden bij een matige en aan zee soms nog een vrij krachtige noordoostenwind.

Maandag blijft het meestal zonnig met hoge wolken en soms stapelwolken. Het wordt iets minder warm bij maxima van 14 of 15 graden vlak aan zee, 17 tot 19 graden in het centrum, maar in het uiterste zuiden verwachten we nog maxima tot 22 graden. De noordoostenwind blijft matig waaien in het binnenland en soms vrij krachtig in de kuststreek.

Dinsdag zijn er lage wolkenvelden over het noorden die verder naar het zuiden schuiven, maar ten zuiden van Samber en Maas blijft het meestal zonnig. Het blijft overal droog. De maxima liggen tussen 14 of 15 graden aan zee en in de Hoge Venen en rond 17 of 18 graden in het centrum. In het uiterste zuiden kan het nog 20 graden worden. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit het noorden tot noordoosten.

Woensdag en donderdag worden zonnige en warme dagen met maxima op veel plaatsen rond 23 of 24 graden op woensdag en 24 of 25 graden op donderdag. Aan zee blijft het frisser met maxima rond 18 graden.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren