Tagtik

Nog tot en met zaterdagnacht heel wat neerslag

Zaterdag is het opnieuw grijs met nog steeds vrij veel regen. De maxima liggen tussen 6 graden in Hoog-België en 9 of 10 graden in Vlaanderen. De wind waait matig tot soms vrij krachtig uit west tot noordwest, en aan zee meestal vrij krachtig uit noordwest. Er zijn windstoten tot 60 km/h mogelijk. Dat meldt het KMI.

Tijdens de nacht van zaterdag op zondag blijft het regenen maar de neerslag wordt minder intens en verplaatst zich naar het zuidoosten. Op de meeste plaatsen blijft het zwaarbewolkt, maar op het einde van de nacht bereiken de eerste opklaringen het noorden van het land. De minima liggen tussen 1 graad in de Hoge Venen en 6 graden in het westen van het land. De wind waait meestal matig en draait naar het noorden.

Zondagochtend is het in de zuidelijke helft van het land nog zwaarbewolkt en vooral in het zuidoosten kan er tijdens de eerste uren nog wat lichte (winterse) neerslag vallen. In de loop van de dag wordt het overal droog en komen er brede opklaringen in het noorden en het westen van het land. Elders blijft het een groot deel van de namiddag nog vrij bewolkt. De maxima liggen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 9 of 10 graden in het westen van het land. De wind waait matig uit noordoost tot noord.

Maandag wordt het zonnig. 's Ochtends vriest het licht op de meeste plaatsen. Overdag klimt het kwik naar waarden tussen 5 graden in de Hoge Venen en 8 of 9 graden elders. De wind waait matig uit het noordoosten, waardoor het nog enkele graden frisser aanvoelt.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren