Tagtik

Nog hele week koud en droog

Maandag zijn er in het westen opklaringen terwijl men elders moet rekening houden met laaghangende bewolking en nevel of mist die lokaal kan aanvriezen. In de Ardennen en in de Kempen zijn gladde plekken nog tijdelijk mogelijk door bevriezing van natte weggedeelten. Geleidelijk breekt de zon door het lage wolkendek en wordt het overal wisselend bewolkt. De maxima liggen rond +1 graad in de Hoge Venen, rond 5 of 6 graden in het centrum en rond 7 graden in het westen van het land. De wind waait zwak tot matig uit noordoost. Dat meldt het KMI.

Maandagavond en Maandagnacht is het droog en eerst licht bewolkt. In de loop van de nacht groeit de kans op nevel en mist in het westen van het land. Lokaal zou de mist eventueel kunnen aanvriezen. Het vrijwel overal vriezen met minima tussen -5 graden in Hoog-België en -1 of -2 graden in Laag-België. De wind is meestal zwak en in de Ardennen eerder matig uit oost tot noordoost.

Dinsdagochtend is het koud, na een nacht met algemene vorst, maar dan wordt het zonnig. Vooral ten westen van de Schelde is er 's ochtends nog kans op aanvriezende mistbanken. Het kwik stijgt geleidelijk naar waarden tussen 1 en 3 graden in de Ardennen en tussen 4 en 6 graden in Laag- en Midden-België. De wind waait zwak uit veranderlijke richting of uit noordoost tot oost.

Woensdag wordt een stralende dag. Na een nacht met algemene en matige vorst, klimt het kwik langzaam naar maxima tussen 2 en 5 graden. De wind waait zwak, en in de Ardennen meestal matig, uit het zuidoosten.

Donderdag is het eerst zonnig. In de loop van de dag komt een storing echter uitdoven boven onze regio met vooral in de namiddag meer bewolking. Het zou wel droog moeten blijven. De maxima liggen tussen 2 en 7 graden, 's ochtends vriest het overal. De wind waait zwak, en aan zee soms matig, uit het zuidwesten, ruimend naar noordwest bij de doortocht van de zwakke storing.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren