Tagtik

Met deze trucjes maak je snel je drank koel

Bij een bbq of tuinfeest in de zomer horen koele drankjes. Maar wat als je koelkast al propvol steekt? Of oeps, je bent gewoonweg de drank vergeten koud te zetten. Geen paniek! Met deze tips krijg je die lekkere drankjes snel ijskoud.

Zout, ijs en water
Neem een koelemmer (of kom) en vul deze met ijsblokjes, water … en keukenzout. Roer alles door elkaar en leg er de flessen in. Dankzij het zout vindt er een chemische reactie plaats waardoor het koelproces wordt versneld. Binnen het halfuurtje heb je ijskoude drankjes!

Let wel: het zout zorgt er ook wel voor dat het ijs sneller smelt.

Vriezer
Leg je drankjes de avond voordien in je vriezer. Haal ze er een paar uurtjes voor je feestje uit zodat ze kunnen ontdooien.

Let wel: niet doen met glazen flessen of drankjes met bubbels.

Natte handdoek of keukenrol
Maak de handdoek of het keukenpapier nat en wikkel ze rond de blikjes of de flessen. Plaats ze zo in de koelkast; na een paar minuten zijn ze lekker fris!

Ijsblokjes
Heel efficiënt, maar je moet ze dan wel op voorhand in je vriezer hebben geplaatst. Er bestaan tegenwoordig leuke vormen die je drankjes meteen speciaal maken, zeker wanneer je in de ijsblokjes ook een stukje fruit (besje) doet.

Let wel: ijsblokjes zijn misschien niet zo geschikt voor wijn, want ijsblokjes maken jouw lekkere wijn waterig.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren