Tagtik

Heerlijk zomerweertje komt op ons af

De thermometer kan deze week tot wel 30 graden celsius aangeven in België.

Maandag wordt het opnieuw zonnig. In het binnenland vormen zich in de loop van de dag enkele stapelwolkjes. De maxima halen 21 tot 25 graden in het binnenland met pieken tot 26 graden in de Kempen en in Belgisch Lotharingen. Aan zee blijft het beduidend koeler met waarden rond 17 graden. Er staat een matige noordoostenwind, aan zee in de namiddag soms vrij krachtig uit noordnoordoost met rukwinden tot 50 km/h. Dat meldt het KMI.

Maandagnacht is het helder, al kunnen opnieuw lage wolkenvelden vanaf de Noordzee de kuststreek bereiken tegen de ochtend. De minima liggen tussen 6 graden in de Hoge Venen en 14 graden elders. De noordoostelijke wind zwakt wat af wordt zwak tot matig.

Dinsdag wordt het opnieuw zonnig. In de loop van de namiddag ontstaan er landinwaarts stapelwolken maar het blijft droog. De maxima schommelen tussen 17 graden vlak aan zee en 21 tot 26 graden in het binnenland. De wind is matig uit noordoostelijke richtingen. Aan zee wordt de wind na de middag vrij krachtig uit noordnoordoost.

Woensdag begint de dag zonnig en ontwikkelen er zich in het binnenland in de loop van de dag stapelwolken. In de late namiddag of avond is er vooral in de Oostkantons kans op een regen- of onweersbui vanuit Duitsland. De maxima schommelen van 17 graden vlak aan zee tot 24 à 25 graden in het binnenland. De wind is nog altijd matig uit noordoost, aan zee na de middag vrij krachtig uit noordnoordoost.

Donderdag is het eerst overal droog met op meeste plaatsen zon, in de Ardennen waarschijnlijk veel wolkenvelden. In de loop van de dag ontwikkelen zich in het binnenland stapelwolken die ten zuiden van Samber en Maas kunnen uitgroeien tot een bui in de namiddag. Aan zee blijft het zonnig. De maxima liggen tussen 17 graden vlak aan zee en lokaal 26 graden in het binnenland bij een overwegend matige noordoostelijke wind. Aan zee wordt de wind na de middag opnieuw vrij krachtig uit noordnoordoost.

Vrijdag blijft het vermoedelijk droog met veel zon en in de loop van de dag wat onschuldige wolken in het binnenland. Het wordt warm in het binnenland met maxima van 25 tot 30 graden bij een veelal matige noordoostenwind. Aan zee wordt het niet veel warmer dan zo'n 19 graden.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren